Pescuit Delta Dunarii

HomePescuit Delta DunariiPescuit Delta Dunarii

Informații

La jumătatea distanței dintre Tulcea și Marea Neagră, pe Dunărea Veche, la 53 de kilometri de Tulcea, satul Mila 23 este o comoară care nu a fost încă descoperită de nimeni. Un spațiu autentic, plin de frumuseți naturale și mai ales de atmosfera specifică Deltei. Acesta aparține de comuna Crișana, și inclusiv pentru a ajunge aici ai nevoie de o barcă, singura cale de acces fiind apa. Majoritatea localnicilor sunt practicanți ai pescuitului, satul devenind în timp consacrat pentru această activitate. Astfel, de la construcția caselor, la localizarea așezării și până la obiceiurile și activitățile de aici, toate sunt experiențe fascinante îți pot oferi o experiență unică în Delta Dunării.

Canalul Sontea este unul dintre locurile preferate ale pescarilor din această zonă, accesul făcându-se atât prin Mila 23, cât și prin Maliuc, Partizani sau Gorgova. Tot aici vei descoperi și lacurile Ligheanca, Corciovata, Trei Iezere, Căzănel, Bogdaproste unde vei putea să te delectezi cu câteva ore bune de pescuit, cel mai celebru pește de aici fiind știuca. Ca momeală veți putea folosi un preparat tradițional foarte cunoscut și anume mămăliga, care este perfectă pentru a atrage crapii, sau veți putea utiliza alte momeli vii pentru a prinde în plasă bibani.De asemenea, dacă vă pasionează pescuitul în cea mai autentică formă a sa, atunci puteți încerca să atrageți somnul, care este foarte activ pe timpul nopții și care nu va rezista unor râme neagre.Satul Mila 23 este locul de plecare din care poți ajunge în numeroase locații potrivite pentru pescuit, iar o hartă care să le cuprindă pe toate este esențială pentru fiecare pescar care pornește la drum:

Puncte de reper

1 – Sat Mila 23

2 – Lacul Ligheanca

3 – Lacul Corciovata

4 – Lacul Trei Iezere

5 – Lacul Căzănel

6 – Hotel Lebădă

7 – Comuna Crișan

8 – Lacul Bogdaproste

9 – Amenajarea piscicola Obretinul Mare

10 – Amenajarea piscicola Obretinul Mic

11 – Dunărea mare

 

12 – Canalul Șontea

13 – Canalul Olguta

14 – Canal care merge la Grindul Stipoc

15 – Canalul care intra în Ligheanca

16 – Canalul Heracle

17 – Canalul Lopatna

18 – Canal Lopatna – Trei Iezere

19 – Canal Dunărea veche – Căzănel

20 – Canal Lacul Trei Iezere – Lacul Bogdaproste

21 – Canal Lac Bogdaproste – Dunărea veche bucla a doua

22 – Dunărea veche bucla de la Crișan

Canalul Olguța este ideal pentru cei care doresc să prindă știucă sau biban, varianta cea mai simplă fiind prin intermediul unei bărci. Aici malul este mult prea mic și are foarte puține locuri în care poți sta pentru a pescui. De asemenea, veți avea parte de o locație superbă, iar dacă veți alege un loc bun cu siguranță veți putea prinde și caras, crap sau plătică.

Lacul Ligheanca este consacrat pentru iubitorii de pescuit răpitor, bucurându-se astfel de o faună foarte diversă formată și dintr-o multitudine de păsări precum pelicanii și lebedele, dar și nenumărate specii de pește.

Lacul Fortuna este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari lacuri din Delta Dunării. Vei putea ajunge aici doar cu barca, iar pescuitul va putea fi făcut atât din aceasta, cât și de la mal. Date fiind dimensiunile uriașe ale acestuia, pescarilor de răpitori li se recomandă să tatoneze în special zona nord, nord-est și partea din apropierea gurilor canalelor Fortuna și Fortuna 1. Peisajul fabulos este un alt motiv pentru care să alegi Lacul Fortuna ca destinație de pescuit.

Doar pe cale acvatică se poate ajunge într-una din aceste zone.

Rezervare

Rezervări

Vezi politica de confidențialitate

Excursie cu barca de 2-3 ore

Excursie cu barca de 5-6 ore

Excursie cu barca de 1 zi – Pădurea Letea

Excursie cu barca de 1 zi – vizitare Sulina

Traseu – Sf. Gheorghe

Email:

contact@excursiecubarca.ro

Telefon:

0740 227 552

Adresă:

Str. Grigore Antipa nr 3, Tulcea, Romania