Birdwatching in Delta

HomeBirdwatching in DeltaBirdwatching in Delta

Informații

Pentru turiștii care au venit în Deltă pentru a se relaxa așa cum se cuvine, observarea păsărilor poate fi una dintre cele mai bune activități posibile. O formă de recreere continuă, care în același timp poate fi foarte educativă, și care propune analizarea comportamentului păsărilor în habitatul lor natural.

Este important de știut faptul că o bună parte a activității de observarea se face pe cale auditivă, deoarece din punct de vedere vizual acest lucru este destul de dificil. Pentru birdwatching sunt adesea necesare o serie de materiale și echipamente pe măsură precum binoclu, telescop sau camere web.

De foarte multe ori, scopul acestui tip de activitate este științific, însă unii turiști care sunt curioși de tot ceea ce înseamnă lumea păsărilor pot alege să se bucure de câteva ore relaxante practicând-o.

Delta Dunării este cunoscută ca fiind un paradis pentru o multitudine de specii de păsări, iar acest lucru se datorează faptului că aceasta este una dintre cele mai importante zone umede din Europa Centrală. Tocmai din acest motiv, majoritatea hotelurilor și pensiunile de aici organizează sesiuni de birdwatching.

Vei putea descoperi aici 331 de specii de păsări din care 172 sunt specii care cuibăresc, 57 sunt sedentare sau migrează parțial și alte 9 sunt declarate monumente ale naturii. Aproximativ 170 de specii sunt clocitoare, iar din totalul acestora 40 sunt sedentare și restul de 130 migratoare.

Un secret pe care vei putea să îl observi chiar tu este faptul că în Delta Dunării iernează adesea foarte multe specii de păsări care în mod normal cuibăresc dincolo de Cercul Polar de Nord sau în Siberia. De ce? Ei bine, de cele mai multe ori, zonele în care acestea trăiesc peste vară nu le mai oferă condițiile de temperatură necesare pentru a locui acolo, așa că pe timpul iernii aceste înaripate aleg Delta ca fiind casa lor până în luna martie.

După originea geografică, păsările din Delta Dunării aparțin următoarelor grupe:

Tipului european – Vulturul pleșuv sur, Vulturul pleșuv alb

Tipului mongolic – Vulturul mic (Aquila pomarina), Acvila de stepa (Aquila nipalensis), Șoimul dunărean (Falco cherrug); Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus), Pelicanul creț (Pelecanus crispus);

Tipul chinez – Lebădă (Cygnus olor), Lopătarul (Platalea leocorodia);

 Tipul artic – Gașca cu gatul roșu (Branta ruficollis), Gașca mare (Anser albifrons);

 Tipul siberian – Cocorul (Grus grus), Rata neagra (Oidemia nigra). 

În speță, coloniile de cuibărit sunt atracția principală din Delta Dunării, mulți dintre turiști fiind fascinați de acestea. Cuiburile construite cu sârguință de diversitatea de păsări, crengile copacilor și vântul care adie printre ele, zgomotele diverse și zborurile neașteptate ale stolurilor sunt doar câteva dintre elementele care te vor face să te îndrăgostești de această zonă indiferent dacă vii aici în scop științific sau doar pentru a admira natura.

Rezervare

Rezervări

Vezi politica de confidențialitate

Excursie cu barca de 2-3 ore

Excursie cu barca de 5-6 ore

Excursie cu barca de 1 zi – Pădurea Letea

Excursie cu barca de 1 zi – vizitare Sulina

Traseu – Sf. Gheorghe

Email:

contact@excursiecubarca.ro

Telefon:

0740 227 552

Adresă:

Str. Grigore Antipa nr 3, Tulcea, Romania